HUOM! Ilmoittautumiset avautuvat kaupungin varmistettua salivuorot!

NUORTEN LIIKUNTA

Sotungin Liikkari

Yli 15-vuotialle suunnattu liikuntakerho. Lajit päätetään paikanpäällä osallistujista riippuen. Yhteistyössä Hakunilan seurakunnan kanssa.

Sotungin koulun liikuntasalissa klo 20-21:30. Juho & Aino

Koripallo Rajakylä

Nuorille aikuisille suunnattu koripallon harrasteryhmä. Voit tulla tutustumaan ja kokeilemaan pelitaitojasi matalalla kynnyksellä.

Rajakylän koulun liikuntasalissa klo 20:30-22:00.

Salibandy:

Miehet M45 (täynnä)

Miehet M50 (täynnä)

Isäpoika -säbä Länsimäki la klo 10-12 (täynnä)

AIKUISTEN LIIKUNTA

Kausimaksu 2 x 60 € /vuosi

Aikuisten lentopallo

Lentopallon harrasteryhmä aikuisille. Voit tulla tutustumaan ryhmään ja kokeilemaan pelitaitojasi matalalla kynnyksellä.

Tiistaisin lehtikuusen koulun isossa salissa klo 20:30-22:00

Koripallo miehet (5div) ke Länsimäen koulu klo 20.30-22 [muutama 5-tason pelaaja mahtuu – kysy tsto]

Höntsäkoris äijille Käynnistämme tammikuussa senioritason korisvuoron. Viikonpäivä vielä auki. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: justus.kivimaki@ymca.fi

Futsal äijille Länsimäki ma klo 21-22 (täynnä)

Liikkeellä hyvää oloa!

Liikkeellä hyvää oloa!

Liike-hankkeen avulla etsitään ja aktivoidaan 16–29-vuotiaita liikuntatoiminnan ulkopuolelle jääneitä nuoria.
Suomen YMCA:n liiton hallinnoimassa ja koordinoimassa Liike-hankkeessa lisätään kokonaisvaltaista tukea tarvitsevien 16–29-vuotiaiden fyysistä aktiivisuutta ja hyvinvointia. Hanketta toteutetaan vuoden 2021 ajan YMCA:n/ NMKY:n paikallisyhdistyksissä Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Tavoitteena on tarjota nuorille positiivisia kokemuksia liikunnasta sekä paineeton harrastusyhteisö muista toimintaan hakeutuneista nuorista.

YMCA Vantaa käynnisti hankeyhteistyön HNMKY:n 16.2.

Kohderyhmän nuoret jäävät liikuntatoiminnan ulkopuolelle moninaisista syistä. Nuorten ongelmat useimmiten kumuloituvat, siksi myös liikkumattomuuden taustalta löytyy harvoin vain yksi tekijä. Muun muassa vaikeus päästä liikkeelle, arjen hallinnan haasteet sekä rahan, sosiaalisten taitojen ja kavereiden puute estävät nuoria liikkumasta. Nuoret voivat olla yksinäisiä, koulun ja työelämän ulkopuolella tai muutoin syrjäytymisvaarassa. Liike-hankkeessa nuoret saavat myönteisiä kokemuksia yksilöliikunnasta ja liikkumisesta vertaisyhteisön kanssa. Samalla liikunnan avulla voidaan vaikuttaa myönteisesti nuorten elämänlaatuun ja kokemukseen oman elämän hallinnasta. Hankkeen tuloksena syntyy toimintamalleja ja ymmärrystä kohderyhmän nuorten liikkumattomuuden haasteeseen.

Hanketta toteutetaan kolmella tapaa: yksilöllisellä tuella, ryhmä- ja digitoiminnalla.

Yksilöllisessä tukipalvelussa hanketyöntekijät eli niin kutsutut liikuntaetsivät tunnistavat nuoren liikkumisen esteitä ja auttavat nuoria löytämään tapoja, joilla lisätä liikuntaa arjessa. Liikuntaetsivät ohjeistavat nuoria liikunnassa, kannustavat ja kulkevat nuoren rinnalla.

Pienryhmätoiminnassa mahdollistetaan nuorten keskinäistä kohtaamista ja toiminnallista yhdessäoloa. Ryhmän pieni koko tukee osallistujien erilaisten liikunnallisten taitojen ja toiveiden huomioimista. Ryhmätoiminnan kautta nuorella on myös mahdollisuus löytää itselle kaveri omatoimiseen liikkumiseen.

Digitoiminnassa hyödynnetään nuorille luontaisia digitaalisia toimintaympäristöjä. Tutuilla ja uusilla digialustoilla innostetaan aktiivisuuteen ja liikunnan ylläpitämiseen.

Hankkeen liikuntapaikat lähiympäristössä ovat helposti saavutettavia ja niissä painotetaan ulko- ja luontoliikuntaa, mikä on turvallista myös korona-ajassa toimittaessa.

Liike -hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Onko teillä kohderyhmään sopivia nuoria, haluaisitko kuulla Liikkeestä lisää? Ota rohkeasti yhteyttä Liikuntaetsiviin:

Reetta Asikainen

050 322 1031

reetta.asikainen@hnmky.fi

Tai

Tomi Nordlund

050 387 3219

tomi.nordlund@hnmky.fi

Hankkeen IG-tili: https://www.instagram.com/liikkeellahyvaaoloa/