NUORTEN LIIKUNTA

Nuorten aerobic PERUTTU!
13-17-vuotiaille suunnattu aerobic-tunti, jossa pääsee haastamaan itseään oman kuntotasonsa mukaan. Aikasempaa kokemusta ei tarvitse olla. Toiminta alkaa 15.9 Rajakylän koululla klo 17-18. Ohjaajana liikunnanohjaajamme Jasmine. Toteutus on yhteistyössä IVUn (Itä-Vantaan urheilijoiden kanssa). [ilmoittautuminen]

 

Sotungin Liikkari

Nuorten pelivuoro sotungin koululla, joka on tarkoitettu yli 15-vuotiaille. Vuorolla pelaillaan ohjatusti eri lajeja ja ne päätetään yhteisesti paikanpäällä. Ohjaajina toimii Juho ja Aino. Paikkana Sotungin koulun liikuntasali, 2.9 lähtien klo 20-21-30. [ilmoittautuminen]

Koripallo Rajakylä

Nuorille aikuisille suunnattu koripallon harrasteryhmä. Voit tulla tutustumaan ja kokeilemaan pelitaitojasi matalalla kynnyksellä.

Rajakylän koulun liikuntasalissa klo 20:30-22:00. [ilmoittautuminen]

Salibandy:

Miehet M45 (täynnä)

Miehet M50 (täynnä)

 

PERHEIDEN LIIKUNTA

Lapsi-aikuinen jumppa IVU:n kanssa ti 17-18 Rajakylän koulu (täynnä). 2-4 v lapset aikuisen kanssa! Vetäjänä Marika Ahola.

Isäpoika -säbä Länsimäki la klo 10-12 (täynnä)

Isä-lapsi Pop-up toiminta Kolohongan nuorisotalolla 
Kuukausittain lauantaisin on mahdollista tulla nutalle pelailemaan pleikkaria, ilmakiekkoa, biljardia yms hengaamaan!
lauantaina klo 13-16, alkaen 6.11. ( syksyn aikana myös 4.12)
Kausimaksu on jäsenmaksu/30€/vuosi/aikuinen ja 5€/lapsi [ilmoittautuminen]

AIKUISTEN LIIKUNTA

Kausimaksu 2 x 60 € /vuosi

Aikuisten lentopallo

Lentopallon harrasteryhmä aikuisille. Voit tulla tutustumaan ryhmään ja kokeilemaan pelitaitojasi matalalla kynnyksellä. Tiistaisin lehtikuusen koulun isossa salissa klo 20:00-22:00 [ilmoittautuminen]

Koripallo miehet (5div) ke Länsimäen koulu klo 20.30-22 [muutama 5-tason pelaaja mahtuu – kysy tsto]

Höntsäkoris äijille Käynnistämme syyskaudella senioritason korisvuoron. Viikonpäivä vielä auki. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: justus.kivimaki@ymca.fi

Futsal miehet Hakunila to klo 21-22 (täynnä)

—–

Oletko kiinnostunut käynnistämään jonkun peliporukan? Meillä on vielä muutama hyvä salivuoro (mm Sotunki ma klo 19-20 ja Länsimäki ma klo 21-22) vailla käyttöä. Ota yhteys jos kiinnostuit.

Liikkeellä hyvää oloa!

Liikkeellä hyvää oloa!

Liike-hankkeen avulla etsitään ja aktivoidaan 16–29-vuotiaita liikuntatoiminnan ulkopuolelle jääneitä nuoria.
Suomen YMCA:n liiton hallinnoimassa ja koordinoimassa Liike-hankkeessa lisätään kokonaisvaltaista tukea tarvitsevien 16–29-vuotiaiden fyysistä aktiivisuutta ja hyvinvointia. Hanketta toteutetaan vuoden 2021 ajan YMCA:n/ NMKY:n paikallisyhdistyksissä Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Tavoitteena on tarjota nuorille positiivisia kokemuksia liikunnasta sekä paineeton harrastusyhteisö muista toimintaan hakeutuneista nuorista.

YMCA Vantaa käynnisti hankeyhteistyön HNMKY:n 16.2.

Kohderyhmän nuoret jäävät liikuntatoiminnan ulkopuolelle moninaisista syistä. Nuorten ongelmat useimmiten kumuloituvat, siksi myös liikkumattomuuden taustalta löytyy harvoin vain yksi tekijä. Muun muassa vaikeus päästä liikkeelle, arjen hallinnan haasteet sekä rahan, sosiaalisten taitojen ja kavereiden puute estävät nuoria liikkumasta. Nuoret voivat olla yksinäisiä, koulun ja työelämän ulkopuolella tai muutoin syrjäytymisvaarassa. Liike-hankkeessa nuoret saavat myönteisiä kokemuksia yksilöliikunnasta ja liikkumisesta vertaisyhteisön kanssa. Samalla liikunnan avulla voidaan vaikuttaa myönteisesti nuorten elämänlaatuun ja kokemukseen oman elämän hallinnasta. Hankkeen tuloksena syntyy toimintamalleja ja ymmärrystä kohderyhmän nuorten liikkumattomuuden haasteeseen.

Hanketta toteutetaan kolmella tapaa: yksilöllisellä tuella, ryhmä- ja digitoiminnalla.

Yksilöllisessä tukipalvelussa hanketyöntekijät eli niin kutsutut liikuntaetsivät tunnistavat nuoren liikkumisen esteitä ja auttavat nuoria löytämään tapoja, joilla lisätä liikuntaa arjessa. Liikuntaetsivät ohjeistavat nuoria liikunnassa, kannustavat ja kulkevat nuoren rinnalla.

Pienryhmätoiminnassa mahdollistetaan nuorten keskinäistä kohtaamista ja toiminnallista yhdessäoloa. Ryhmän pieni koko tukee osallistujien erilaisten liikunnallisten taitojen ja toiveiden huomioimista. Ryhmätoiminnan kautta nuorella on myös mahdollisuus löytää itselle kaveri omatoimiseen liikkumiseen.

Digitoiminnassa hyödynnetään nuorille luontaisia digitaalisia toimintaympäristöjä. Tutuilla ja uusilla digialustoilla innostetaan aktiivisuuteen ja liikunnan ylläpitämiseen.

Hankkeen liikuntapaikat lähiympäristössä ovat helposti saavutettavia ja niissä painotetaan ulko- ja luontoliikuntaa, mikä on turvallista myös korona-ajassa toimittaessa.

Liike -hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Onko teillä kohderyhmään sopivia nuoria, haluaisitko kuulla Liikkeestä lisää? Ota rohkeasti yhteyttä Liikuntaetsiviin:

Reetta Asikainen

050 322 1031

reetta.asikainen@hnmky.fi

Tai

Tomi Nordlund

050 387 3219

tomi.nordlund@hnmky.fi

Hankkeen IG-tili: https://www.instagram.com/liikkeellahyvaaoloa/